Apple mai popular decat RIM's in USA


În ultimul trimestru, cererea pentru iPhone Apple a ajutat compania sa RIM gigantul canadian RIM smartphone în ceea ce priveşte totalul de abonaţi de telefonie mobilă ajungand al patrulea(ca marime)producător de telefonie mobilă din SUA şi al doilea ca popularitate in sistemul de operare , conform comScore.

Compania de cercetare digital număra peste 30000 de abonaţi de telefonie mobilă din SUA pe o perioada de trei luni care se încheie in aprilie 2011, introducerea Samsung ca producător receptorul top cu cota de piaţă de 24,5%. În ciuda poziţiei sale, cota de vânzător a smartphone-ului coreean a alunecat în ultimul trimestru cu 0,4 puncte procentuale,pe cand LG si Apple au crescut cota de piaţă.

LG a crescut cu doar 0,1%, dar creşterea Apple s-a dus împotriva tendinţei generale pentru primii cinci producatori din SUA, în creştere cu 1,3 puncte procentuale în ultimul trimestru.

Platforma Google Android a rămas platforma smartphone cea mai populara, cu o cota de 36,4% din piaţa americană, o creştere de 5.2 puncte procentuale fata de trimestrul anterior. Numai Google şi Apple au inregistrat o crestere in această perioadă, cu platforma IOS Apple câştigând 1,3 puncte procentuale, trecand RIM pe locul secund in popularitatea platformelor mobile.

Apple continuă să crească, în ciuda numărului limitat de dispozitive ce il pune la dispoziţia consumatorilor, cu Android trăgând mai departe ca HTC, Samsung, LG si alti producatori de mobile continua sa lanseze noi smartphone-uri marca Google.

Sursa: FOTO
Tags: