YouTube şi Firefox aduc 3D HTML5 suport hardware pentru NVIDIA


Mozilla şi NVIDIA au anuntat un parteneriat cu YouTube, care va vedea suport pentru HTML 5 video 3D a adus la PC-uri alimentate de la NVIDIA tehnologia video 3D Vision.

YouTube are deja o multime de clipuri video 3D stereoscopic, şi muta nou va vedea Google deţinute de codifica site-ul video şi să se joace aceste clipuri video în format WebM deschis cu 3D pentru utilizarea cu player HTML5 lor. Caracteristica este în prezent doar susţinută de Firefox 4, şi din păcate va funcţiona doar cu computere utilizând NVIDIA 3D Vision hardware.

3D Vision este o combinaţie de hardware şi software, combinate cu speciale "avansate de ochelari stereoscopici activi", oferind imagini stereoscopic 3D destinate gamerilor, iubitorii de film-şi pasionaţii de fotografie.

Dacă aveţi tehnologia 3D Vision instalat, o căutare pentru "yt3d" pe YouTube va aduce sprijinit video 3D. Fisierele codate cu 3D au această etichetă. Va trebui, de asemenea, să setaţi hardware-ul în modul 3D.

Este corect să spunem că numărul de persoane care pot profita de acest drept  este limitat, deşi mai multe browsere adopta suport pentru tehnologia în viitor.

Tags: