Commerce Mobile este o mina de aur pentru economia Marii Britanii, dar 4G deţine cheia,dupa un raport


Cercetarea facuta de către eBay a dezvăluit că cumpărăturile mobile ar putea primi un impuls 4,5 miliarde lire sterline în Marea Britanie până în 2016, ridicându-se la fel de mult ca £ 19 miliarde până în 2021.
Cercetarea relevă faptul că m-commerce este pe punctul unei potenţialăe creşteri de pana la patru ori, crescând la peste 6 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani, în calitate de consumatori devin mai obişnuiţi să faca cumpărături de la dispozitivele lor portabile, dar aceasta va depinde de roll-out de generaţia a patra (4G), reţelele de telefonie mobilă din întreaga ţară.
Am raportat săptămâna trecută că 4G de bandă largă mobilă este testat în Marea Britanie în cursul acestui an, dar în prezent nu este programată pentru răspândită roll-out până în 2014.
Şi în urma cercetării sale, eBay Marea Britanie a cerut Ofcom să facă mai mult pentru a aborda frustrările mobile consumator atunci când normele de 4G reţelele de telefonie mobilă sunt ratificate mai târziu în 2011. Ofcom va decide cu privire la modul cel mai bine sa vindem licente pentru noul super-rapid de bandă largă mobilă 4G, şi este în prezent de consultanta cu privire la normele de licitaţie.

Într-adevăr, cu actualele reţele de telefonie mobilă de multe ori criticat pentru a oferi acoperire neuniforme, conexiunile nesigure şi viteze de conexiune lenta, eBay a utilizat concluziile ultimele sale pentru a încerca să convingă autorităţile de reglementare că mai trebuie să se facă atunci când viitorul 4G este stabilit.

În ciuda potenţialului de m-commerce, de cercetare, de asemenea, avertizează că vânzătorii cu amănuntul din Marea Britanie sunt în prezent lipsesc pe cel puţin 1,3 miliarde lire sterline, ca urmare a frustrari de consum cu acoperire nesigure bandă largă mobilă.

M-commerce "fara-spot" 

Cercetarea, efectuată de către Verdict Cercetare în numele eBay, arată că 16% din Marea Britanie se află în ceea ce el numeşte "nu m-commerce-spot", o - în care cheltuielile de telefonie mobilă este de cel puţin o cincime mai mic decât media naţională. Aceste "fara-spoturi", se află în zonele slab populate, cum ar fi Scottish Highlands şi Islands, rurale Ţara Galilor şi judeţele rurale ale Angliei.

Cu toate acestea, dovezile arată de asemenea că cumpărături mobil este sub-performante în domenii-cheie prea urbane, inclusiv centrul Londrei, cu o fiabilitate în bandă largă şi de acoperire a împiedica piaţa de telefonie mobilă de vânzare cu amănuntul. Acest lucru este în conformitate cu raportul nostru săptămâna trecută, care a analizat la cele mai bune performante operatorii de telefonie mobilă în bandă largă în Marea Britanie. Acest raport a indicat faptul că în bandă largă mobilă în zonele urbane a fost extrem de variabile, şi că trăiesc într-un oraş mare nu garantează Internet mobil rapid. Studiul de eBay a arătat că mai mult de o treime din consumatori nu au reuşit să completeze o achiziţie pe mobil cauza unor probleme de bandă largă mobilă. Deşi de acoperire a reţelei (79%), fiabilitatea (85%) şi viteza (86%) de conexiuni la internet mobil rang înalt ca bariere la cumpărături de telefonie mobilă, consumatorii sunt, de asemenea, puternic descurajate de costurile de date (80%). Angus McCarey, Marea Britanie Retail Director pentru eBay Marea Britanie a declarat:
"shopping-ul mobil reprezinta o oportunitate masivă nu doar pentru retaileri, dar şi pentru economie în ansamblu. Dar noastre de cercetare indică faptul că consumatorii şi comercianţii cu amănuntul sunt lipsesc ca costul şi fiabilitatea de bandă largă mobilă împiedică cumparatorii din cheltuieli. De înaltă calitate şi de încredere de acoperire broadband mobil din Marea Britanie trebuie să fie ambiţia noastră, oferind consumatorilor peste alege când şi cum aceştia îşi fac cumpărăturile, încurajarea cheltuielilor, beneficiind astfel de retail stradale online şi de înaltă, şi oferind un impuls atât de necesară a redresării economice fragile."


Pentru m-commerce sa infloreasca, Marea Britanie, într-adevăr are nevoie pentru a obţine până la viteza de pe tehnologia de bandă largă mobilă, şi 4G roll-out va fi esenţial în creşterea de cumpărături omniprezente.
Tags: