Devs înfuriat pe Google Translate API


Google a avut aspiratii inalte pentru platforma sa de API. Cu  mari dezvoltatori ,bazându-se pe partea superioara  de zi cu zi, ei au avut un succes uimitor, bazată în principal pe faptul că majoritatea oamenilor se simt că pot avea încredere ca Google să păstreze produsele operaţionale.

Ce se întâmplă, apoi, atunci când decide să expunere Google un API fără avertisment prealabil? Într-un cuvânt, ultraj. În timp ce majoritatea dintre noi a ignorat deprecierea de o alegere câteva API de către Mountain View Googleplex, mulţi alţii au lăsat comentarii pe blog anuntul cu întrebări care rămân fără răspuns şi sugestii care nu au fost abordate. Google a anunţat că a fost oprirea lucrărilor privind sale Traduceţi API din cauza a ceea ce-l califică drept "abuz excesiv", dar fără clarificări suplimentare a termenului. De-a lungul timpului (din nou, nespecificate în ceea ce priveşte lungimea, dar "până la trei ani" a fost declarat), care API va inchide complet, făcând ceva nefolositor construit pe ea.

De ce ar trebui să avem încredere în Google? 
Aceasta a fost întrebarea care a fost cerutai din nou. Mulţi oameni au adus înapoi propriile cuvinte Google, în care compania a vorbit despre dorinta de a fi deschis, relaţii de lucru cu dezvoltatorii. De fapt, unul dintre dezvoltatorii din comentarii a mers atât de departe încât a pus BS pe semnatura autorului post, care a declarat că el a fost "un Product Manager, concentrându-se pe toate de API-uri Google şi de a face Google vă oferă cea mai bună platformă posibilă pentru dezvoltatori. " Raspunsul pe scurt, de la poziţia noastră, este că, probabil, nu ar trebui să încredere în orice produs pe care le obţine gratuit. Cel puţin nu ar trebuii sa ai încredere în el suficient pentru a construi ansamblul afacerii dvs. pe ea. În timp ce mulţi sunt supărat cu decizia Google de aici, ar trebui să fie remarcat faptul că Google este o afacere şi are obligaţia de a acţionarilor săi. Acestea sunt probabil aceiaşi oameni care nu neapărat grija despre produsele pe care compania alege pentru a da away pentru drum liber.

Pe de altă parte, există o chestiune de elefant în cameră. Datele marilor mijloace de productie. Vedem acest lucru mai mult şi mai mult pe diferite platforme. Twitter a mutat la un sistem de plăţi mai agresiv legate de furtun de pompieri şi a oprit listele albe la  cererile de acces pe toate tweets. A anunţat recent parteneriatul cu Gnip, Twitter a trecut la o poziţie în care este de magnetizare a datelor. Twitter nu este singur în acest, domeniu. Platforme, cum ar fi DataSift sunt plătiţi pentru acces la aceste date, şi revânzarea apoi a informaţiilor pe care le gasesc de la ea.

Ce este interesant în această situaţie cu Google este că, aparent, nu a fost găsirea valoare suficient de date care a fost de culegerea de la utilizarea API Traduceţi (şi haideţi să nu ne păcălim în gândire că Google nu a fost miniere care datele ca un diamant pentru nevoiaşi brokeri). Nefericita parte a acestui fapt este că Google ar putea probabil  sa găseasca o valoare suficienta pentru a face cel puţin produs viabil, în cazul în care nu extrem de profitabile.

Plătiţi pentru a juca?
Aici se află ultima întrebare, şi unul care nu a fost niciodată abordate în mod specific de către Google în post sau în comentarii. De ce nu pur şi simplu taxa pentru accesul la serviciul? În timp ce Google nu oferă o alternativă în formă de element web Translate, această înlocuire nu este o direct prin orice mijloace. Nu par a fi, cel puţin judecând după numărul de comentarii pe post Google, o serie de afaceri care se bazează pe API Traduceţi şi un număr bun dintre ele sunt afirmând dorinţa de a plăti pentru a avea acces la ea.

De obicei vorbind, mai în vârstă API sunt eliminate ca noi, mai multe produse robuste avea locul lor. Din nou, de obicei, vorbind, companiile vor da un avertisment şi foaie de parcurs cu privire la modul în care tranziţia ar trebui să apară. Aceasta este ceea ce pare a fi frecarea multe pe un drum greşit cu privire la modul în care Google a manipulat situaţia, deoarece nu de orientare a fost dat. Probabil că nu a fost cel mai intelept de moduri pentru Google să se ocupe de ştiri dificil.

În final, lecţiile sunt cele pe care le-am văzut de atâtea ori înainte - Nu e numai în măsura în care puteţi avea încredere orice platformă care există pentru drum liber.
Tags: